Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Οι Χριστουγεννιάτικες μπαλίτσες μας!

Φτιάξαμε χάρτινες μπαλίτσες για να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας .Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη ,την είδα σε ένα video στο youtube,μου άρεσε πολύ και έτσι την υλοποιήσαμε στην τάξη μας.Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν που θα είχε το καθένα τη δική του μπαλίτσα!
Πρώτα έδωσα  σε κάθε παιδί δύο φύλλα εφημερίδας ,αυτό τα έσφιξε  σαν κουβάρι μέσα στην παλάμη του,έπειτα εγώ τα τύλιξα όλα με χαρτοταινία κι  έβαλα και ένα κορδονάκι για να το κρεμάσουμε μετά στο δέντρο .Οι μπαλίτσες ήταν έτοιμες!
Κάρφωσα την κάθε μπαλίτσα σε ξυλάκι σουβλακιού για να μπορεί το κάθε παιδί να τη βάψει. Τους έδωσα τέμπερες και αυτά άρχισαν να βάφουν .Βάλαμε λίγη χρυσόσκονη πάνω στη φρέσκια μπογιά και τις αφήσαμε να στεγνώσουν.
Την επομένη έκαναν δαχτυλάκια (βούλες),και τις αφήσαμε και πάλι να στεγνώσουν ,ώσπου ήρθε η μέρα να τις κρεμάσουν στο δέντρο,η χαρά τους πολύ μεγάλη αφού είχε προηγηθεί μια τέτοια διαδικασία!
Ας τις απολαύσουμε!












                                                                                 









2 σχόλια:

  1. Υπέροχες πραγματικά!!! Μπράβο στα παιδάκια σας και με το δίκιο τους καμαρώνουν με μεγάλη χαρά!!!! Καλές γιορτές!!! :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή